The Australian Aviation Theory Forum is a place for student pilots to ask questions, discuss CASA theory exams and share knowledge about RPL/PPL, CPL, IREX and recreational aviation study.
Is radio carriage and are broadcasts mandatory in a CTAF(R)? Can someone please direct me to the proof!!
Cheers,
AM
G'day mate,
CTAF(R) no longer exists. They are called non-towered airports. Carriage of a radio is mandatory around NTAs. To be classified as an NTA the airfield must be either military, certified or registered and "not towered". (Found in ERSA)
This pretty CASA booklet might be worth a look.
http://www.casa.gov.au/wcmswr/_assets/main/pilots/download/nta_booklet.pdf
It outlines the relevant airlaw references.
"I am a great believer in luck, and I find the harder I work, the more I have of it."
-Stephen Leacock
Just found it !
It's ENR 1.1 Para 21.1.1.1
If any one is interested....
Thanks, Shiellsy.
See also AIP ENR 1.4 para 3.3
The phraseology is flawed, IMHO, however it describes the broadcast area as 5,000' AMSL.